Citeren is een tekst huren zonder pacht te betalen - Karel Jonckheere

#teksten

Met goed geschreven SEO teksten kom je hoger in Google. Deze teksten moeten wel geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines en de juiste keywords bevatten. Weet jij al waar jouw klanten op zoeken? Wij kunnen de juiste keywords voor je uitzoeken of hele SEO teksten voor je schrijven en op jouw homepage of website plaatsen.

Je kunt het natuurlijk ook zelf gaan leren. Het is niet heel erg moeilijk mits je een aantal basiselementen weet en toepast.

SEO teksten schrijven

SEO teksten schrijven Als je zelf SEO teksten gaat schrijven voor de vindbaarheid van je website, hou dan de volgende basiselementen aan:

1. Doe onderzoek
Waarschijnlijk heb je al een idee waar je over wilt gaan schrijven. Doe onderzoek naar het onderwerp en welke vraag je in je artikel beantwoord wilt hebben. Doe vervolgens een keyword / zoekwoord onderzoek zodat je de juiste zoektermen weet die jouw potentiële website bezoekers gebruiken.

2. Overzicht
Maak een overzicht van de onderwerpen waar je over wilt gaan schrijven. Zie het als de inhoudsopgave van een boek. In het geval van je website bepaal dan alvast wat je headings zoals H1, H2’s etc. worden.

SEO teksten
SEO teksten schrijven

3. Schrijf de tekst
Nu je de basis voor het schrijven van je SEO artikel hebt gelegd, kun je beginnen. Start met het schrijven van de teksten voor de eerste headings en doorloop ze één voor één. Het hoeft niet meteen perfect te zijn, je kunt het als je klaar bent gaan perfectioneren.

4. Plaats linkjes
Aangezien linkbuilding een SEO onderdeel is, kun je als je klaar bent met schrijven, kijken welke gedeelten van een zin je kunt gebruiken om links te plaatsen. Dit kunnen links zijn die naar andere relevante pagina’s van jouw website verwijzen of naar interessante externe websites.

Tip: Vergeet niet een goede ALT tekst voor je afbeeldingen te schrijven, die telt namelijk ook mee voor je SEO!

Literatuur is pas literatuur als de auteur de tekst ook niet helemaal begrijpt.

- György Konrád

SEO teksten laten schrijven

Niet iedereen vindt het leuk om zelf te doen, dus je kunt ook SEO teksten laten schrijven door content schrijvers van een SEO bureau. Deze experts weten precies hoe ze het juiste onderzoek moeten doen en hoe ze SEO vriendelijke teksten kunnen schrijven.

 

Wat zijn de voordelen om SEO teksten te laten schrijven?

- Het scheelt je heel veel tijd en energie
- De boodschap die je wilt brengen wordt krachtig en helder overgebracht
- SEO content schrijvers weten precies waar de teksten aan moeten voldoen
- Je weet precies wanneer je teksten klaar zijn
- De teksten zijn SEO vriendelijk geschreven
- Je weet van tevoren wat de kosten zijn
- De teksten worden zonder taal- en spelfouten aangeleverd

 

Tekstschrijver
Man die teksten schrijft

Hoe lang moet een SEO tekst zijn?

Hoe lang SEO teksten moeten zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Reken gemiddeld op 500-900 woorden. Belangrijkste is dat wat je schrijft relevant is. Let dus vooral op de kwaliteit van de woorden en niet op de kwantiteit. Wil je meer diepgang in een artikel brengen dan kun je prima 1000-1500 woorden gebruiken.

Let er wel op dat je genoeg headings gebruikt en het niet een enorme lap tekst wordt. Zo zorg je ervoor dat het voor de lezer overzichtelijk blijft. Voeg hier en daar ook eens een relevante afbeelding toe en vergeet niet om de ALT tekst aan te geven in het CMS van je website.

Tip: Om je teksten up-to-date te houden is het goed er regelmatig eens doorheen te lopen. Kloppen de genoemde jaartallen nog, is er inmiddels een beter onderzoek beschikbaar. Je artikel uitbreiden met nieuwe of extra informatie kan Google enorm waarderen.